• Cindy

Zorgverzekering

Bijgewerkt: 31 okt 2019

Wij willen graag verzekerd zijn onderweg; een verzekering voor de camper, pechhulp, een reisverzekering en een zorgverzekering. Omdat we ons echter uitschrijven uit het BRP, vervalt het recht op deze verzekeringen.Je zorgverzekering behouden na uitschrijving


Als je langer dan 8 maanden uit Nederland gaat, ben je verplicht om je uit te schrijven. Echter is een reis geen emigratie en blijf je, door je intentie op terugkeer, recht houden op bepaalde voorzieningen.


Aanvraag onderzoek WLZ

Het door laten lopen van je zorgverzekering kun je aanvragen bij de SVB bank. Via deze link kun je voor jezelf een onderzoek aanvragen met je digiD.


Voor minderjarige kinderen moet je de aanvraag schriftelijk indienen. Belangrijk is om het onderzoek op tijd aan te vragen. Op de site wordt 8 weken van tevoren aangegeven.


Na het indienen van de aanvraag van mijn oudste heb ik gebeld om te vragen of de aanvraag goed ontvangen was. De aanvraag werd erbij gepakt en terwijl ik aan de lijn hing, goed gekeurd. Bij de aanvraag van mijn jongste ging het minder snel. Ik heb drie keer moeten bellen waarbij ik de eerste twee keer werd afgewimpeld met de mededeling dat ik gewoon moest wachten (gewoon ophangen en opnieuw bellen zodat je een ander aan de telefoon krijgt). Wij waren echter al op reis en ik wilde het geregeld hebben. Bij het derde telefoontje werd ik wel doorverbonden en werd het direct goedgekeurd. Je moet het dus even treffen en soms even doorzetten ;-).


Aanvraag afgekeurd?

Indien je aanvraag afgekeurd wordt, zul je je op een andere manier moeten verzekeren. Je hebt met lange reizen twee opties; een reisverzekering afsluiten (alleen spoedeisende hulp) of een internationale zorgverzekering.


Via Joho kun je gratis persoonlijk advies aanvragen betreffende zorgverzekeringen. Hierbij ontvang je ook gelijk de prijzen en voor- en nadelen (Link voor website).

Mogelijke verzekeringen zijn o.a.: Ooms, Goudse expat pakket, Int. expat insurance, Allianz & Globality en Cigna & Bupa.


Ons werd verteld dat Ooms een beperkte repatriëring en evacuatie dekking heeft en dat een ander nadeel de derde klasse kamer dekking is (derde klasse zou voor ons geen grote ramp zijn maar werd wel genoemd als nadeel).

Het Goudse expat pakket was meer geschikt als verblijfsverzekering en dan tenslotte de Int. expat insurance verzekering welke een goede dekking biedt. Allianz & Globality & Cigna & Bupa waren op zich goed maar duurder bij vergelijkbare dekking.


Het overzicht van Joho is erg handig. Je krijgt ook een overzicht met alle prijzen van de verschillende verzekeringen, toegespitst op je gezin. Ideaal.


Onze aanvraag werd gelukkig goedgekeurd waardoor we ons recht op de zorgverzekering konden behouden.

Werk


Naast de verzekeringskwesties is het ook handig om even te kijken naar je werk. Zodra je onbetaald verlof krijgt, moet je in een aantal branches je eigen pensioen verplicht afdragen omdat je werkgever hier niet toe verplicht is zodra je niet meer werkt. Dit bedrag kan al snel hoog oplopen. Je kunt in dit geval bijvoorbeeld kijken of je nog recht hebt op ouderschapsverlof of je contract naar een nul uren contract omzetten gedurende de reisperiode.


Aan informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

50 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven