• Cindy

Wat doe je onderweg voor de kinderen?Twee kinderen in een ruimte van 14 m2, waarin je ook nog moet wonen, slapen, eten, douchen, spelen. Lukt dat?

Resoluut en vol overtuiging wuifden wij de belemmeringen van mensen uit onze omgeving weg die ons voor gek verklaarden terwijl we ondertussen elkaar met angstige ogen aankeken of het inderdaad wel los zou lopen. Gaat dit wel goed komen?


In het begin was het wennen om elkaar niet in de weg te lopen en een ritme te vinden. Na een maand ontwikkel je vaste routines, ontdek je wat werkt en begint alles goed te lopen.


Wij hebben twee jongetjes en zijn van mening dat jongetjes elke dag eruit moeten om al die overweldigende energie kwijt te kunnen. Op reis is dit eigenlijk makkelijker dan thuis. Omdat je niet vast zit aan werk en school, kun je je dag inplannen zoals het jou het beste uit komt. Wij probeerden zoveel mogelijk bij speelgelegenheden te staan. De kinderen hebben dan ook de wereld aan speeltuinen, bossen en parken gezien.

Als we gingen lunchen, stopten we bij een speeltuin. De kinderen konden dan spelen terwijl wij de lunch klaarmaakten. Het voordeel van een speeltuin is ook dat er vaak andere kinderen zijn om mee te spelen. Onderweg zul je veel reizende gezinnen tegenkomen en zal het je verbazen hoe snel er contact wordt gelegd, onafhankelijk van de nationaliteiten en taalbarrières. Kinderen hebben geen taal nodig om te communiceren.In de camper hadden we een discolampje mee die in een usb poort kon. Hierdoor toverden we de camper heel simpel om in een dansfeestje. Ook een disco past dus gemakkelijk nog in die 14 m2.

Buiten is er altijd genoeg te doen; longboarden, fietsen, steppen, stenen zoeken, hutten bouwen, waterdiertjes zoeken en heel veel andere activiteiten zijn overal wel te doen.

Onderweg kom je pretparken, kermissen, waterparken, zwembaden, bossen, parken, kinderboerderijen en stranden tegen waar je ook gebruik van kunt maken.


Wij hadden ook een paar dingen mee om op te hangen; een schommel, een hangmat en een touw om een spinnenweb mee te maken. Super simpel en gegarandeerd heel veel lol.


Als je reist, leef je veel buiten. Elke nieuwe plek moet natuurlijk ontdekt worden. Je bent veel aan het wandelen door steden en de natuur. Kinderen vermaken zich met de gekste dingen en hebben maar weinig nodig. Vooral lekker veel naar buiten en op regenachtige dagen aan de tafel met kleurtjes, waterverf, een bordspel op de ipad/tablet of met speelgoed.


Mocht je de belemmeringen van andere mensen nu horen, laat je dan vooral niet bang praten. Er is genoeg te doen, te zien en te ontdekken voor kinderen onderweg!125 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

SUBSCRIBE VIA E-MAIL

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com