• Cindy

Ontspullen en benodigdheden

Bijgewerkt: 11 okt 2019

De reis mag dan een heerlijk vooruitzicht zijn van rust en minder stress, de voorbereidingen zijn dat zeker niet. Wat moet er veel geregeld worden!Ten eerste gaan we ontspullen.

Ontspullen

So much stuff!!!! Whaaaaahhh!!

Dit stond al een tijdje hoog op ons to-do-lijstje, helemaal na het zien van de documentaire minimalism (aanrader). Ik blijf me erover verbazen hoe snel we spullen verzamelen, als een kudde overfanatieke eekhoorns die zich opmaken voor een winterslaap van 8 jaar. Speelgoed, kinderkleding, baby-, peuter-  en kleuterspullen, wintersportspullen, vakantiespullen, dozen met herinneringen, kleding, schoenen, meubeltjes en decoraties, kerst-, paas- sinterklaaspullen en ga zo maar door.

De zolder overstroomt en de kinderen komen om in het speelgoed. Wat moeten we met al deze spullen? Omdat we ons huis niet aanhouden, moet elk item een tijdelijk plekje krijgen. Een goed moment om te bedenken wat het waard is om te bewaren en wat weg mag.


Keuzes

In de camper kunnen we maar een beperkte hoeveelheid meenemen (<500 kilo) en daar zit je al snel op met 4 personen en benodigdheden voor een jaar.

Een aantal spullen willen we nog niet weg doen; de Playmobil van Logan bijvoorbeeld maar ook dierbare dingen zoals het antieke kastje van de schoonouders, favoriete cadeautjes en onze oude opbergkist die we al 6 verhuizingen meeslepen. Deze spullen gaan in de opslag.

Veel waarde hechten we niet aan spullen, wat het proces wel wat makkelijker maakt. We hebben gemerkt dat het wegdoen van spullen ontzettend veel voldoening geeft. Het is raar als je je bedenkt dat veel mensen spullen kopen om zich happy te voelen, terwijl het wegdoen van spullen hetzelfde gevoel geeft. Het geeft ons rust, overzicht, kalmte en ruimte in zowel ons huis als hoofd en we vragen onszelf af waarom we dit niet veel eerder gedaan hebben.


Benodigdheden

Naast het ontspullen,moeten we ook bezig met het aanschaffen van spullen. Bedenken wat je kunt missen in een jaar is 1 ding, maar bedenken wat je echt nodig hebt met vier personen in een primitieve camper is iets geheel anders. We hebben het volgende lijstje gemaakt:


Er staan veiligheidsmaatregelen tussen omdat we niet altijd op beveiligde campings zullen staan maar wel twee kleine kinderen in de camper hebben.

Better safe then sorry in dit geval :-).


Als oven willen we de skottelbraai of omnia gaan gebruiken. Beide fungeren als oven waarin je broodjes kunt bakken maar ook andere oven-gerelateerde dingen. Aangezien ik thuis erg graag gerechten maak in de oven, maar we geen oven mee kunnen nemen, lijkt dit ons een goed alternatief. De komende tijd zal in het teken staan van het aanschaffen van de benodigde dingen en het sparen van (zo veel mogelijk) geld. Momenteel sparen we alles wat we kunnen en leven we erg low budget (draagt het bij aan de reis? Nee? Dan nemen we het niet 😆). Ook de verkoop van onze oude spullen levert een leuk bedrag op. De reis hoeft niet te bestaan uit luxe, we willen onderweg ook werken en zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn zodat we niet afhankelijk zijn van dure plekken. Daarbij moet je natuurlijk vertrouwen hebben dat de weg zich wel ontvouwt, wanneer je je hart volgt ;-).


121 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven