• Cindy

Met de ferry van Italië naar AlbaniëItalië stond op ons must-see lijstje maar loopt in zijn laars-vorm natuurlijk hartstikke dood. Gelukkig hoef je niet weer terug omhoog maar zijn er genoeg alternatieve routes via de ferry naar andere landen. Wij hebben ervoor gekozen om van Bari naar Durres in Albanië te varen maar je kunt ook naar Griekenland en Kroatië met de boot.Onze overtocht boekten we via directferries. Er zijn momenteel 41 overtochten per week met de veermaatschappijen; Adria Ferries, Ventouris Ferries en Grandi Navi Veloci. Directferries vergelijkt de prijzen en beschikbaarheid van deze drie maatschappijen. Wij boekten onze overtocht via GNV. De prijs op 25 april was €237 euro voor 4 personen en een camper. Je moet 240 minuten van tevoren inchecken. Als het adres op de reservering Piazzale cristoforo colombo 1, 70122 Bari is, dan heb je een verkeerd adres (aangegeven met het rode puntje op de kaart). De rode pijl geeft wel de exacte locatie aan.


correct address port bari

Entrance with the camper to the port of Bari

Je blijft op de parkeerplaats wachten tot omgeroepen wordt dat je mag gaan. Vervolgens ga je door de douane (inclusief speurhonden). Super interessant voor de kinderen.Je kunt een kamer bijboeken zodat je uitgerust aan komt (wij hadden dat niet gedaan en kwamen iets minder uitgerust aan 🤣). Je mag niet in de camper blijven maar er is een slaapruimte met ongemakkelijke bankjes. De campers en auto’s gaan als eerste op de ferry. Bij binnenkomst word je doorverwezen naar de slaapzaal. Hier hangen tv’s en staan dezelfde harde bankjes als buiten op het dek van de ferry. De temperatuur is trouwens ook hetzelfde als buiten en het licht en de tv’s helpen ook niet echt mee aan je nachtrust.Maar..... *tromgeroffel* er is hoop met deze unieke inside information 😆.

Er is namelijk een restaurant met speelplaats en relaxte banken. We hadden het bij binnenkomst al gezien maar waren in de veronderstelling dat je hier niet mocht slapen (hadden de twee bewakers voor deur die ons doorverwezen zeker iets mee te maken).

Wij kwamen er ‘s nachts echter achter tijdens één van de ik-kan-echt-niet-slapen-zo-dus-ga-ik-maar-wat-lopen-rondjes dat iedereen lekker in deze warme ruimte lag te slapen op de comfortabele banken.

Gevalletje, moet je even weten dus 😉.

Ik zou sowieso zorgen voor warme dekens en wat schapenvachten en kussentjes, voor het geval dat je wel een vol restaurant treft en alsnog genoodzaakt bent om op de gevangenis-bankjes te bivakkeren.Nog een tip, neem cash mee. Er is niets zo vervelend om er na een nachtje doorhalen ‘s ochtends achter te komen dat je je hoognodige koffie niet kunt kopen. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijk geurende warme croissantjes die iedereen om je heen aan het eten is ☕️🥐😩.

Na een slapeloze nacht de geur van verse koffie ruiken en het niet kunnen kopen, helpt niet echt mee aan een topochtend 😂.

Zonsopgang op de ferry. Bijna in Albanië.

‘S ochtends arriveer je in Durres. Wederom door de controles en dan rij je ineens in Albanië! De heerlijke koffie voor 50 cent maakt alles weer goed en je kijkt je ogen uit in dit bijzondere land! Veel plezier!!


Durres
Haven Durres in Albanië.368 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven