• Cindy

First impression

Bijgewerkt: 5 dec 2018

We zijn nu drie weken onderweg. Drie weken vol belevenissen en kilometers. Wat hebben we al veel gezien; herten op 20 meter afstand, watervallen, kliffen, sneeuw, kastelen, bergen, prachtige uitzichten, wilde flamingo’s en parkieten, enorme cactussen, fossielen, gevaarlijke wegpiraten, uitgebrande auto’s, overstroomde dorpen, protesten en blokkades, strand, mensen die hun frituurpan gebruiken vanaf hun kozijn aan de buitenkant op de eerste verdieping, de heldere sterrenhemel, fietstochten door Barcelona, longboardtripjes, vliegeren, rijden door de prachtige Pyreneeën, een ecovillage, een gekostumeerde WO I herdenkingsoptocht, wildkamperen, kamperen aan een groot meer, aan een boulevard en alle andere momenten die me nu even niet te binnen schieten. Voor ons gevoel zijn we dan ook al veel langer weg.
Soms voelt de camper best klein (als het de hele dag regent of als het ochtend is en je zin in koffie hebt) en we moeten de reistijd flink beperken (de kinderen hanteren een max. 2 uren rijden op een dag anders gaan we vervelend doen schema ;-). Elke dag is een nieuwe zoektocht; waar gaan we heen, wat kunnen we daar doen, waar slapen we, wat eten we, waar is de supermarkt, waar legen we het water en waar halen we nieuw water, waar is het tankstation, gaan we fietsen en zo ja, zijn fietshelmen hier verplicht, hoe werkt het openbaar vervoer, wanneer komen we een wasserette tegen, is er ergens Wi-Fi, waar is de speeltuin, is het hier veilig en waar staat de appelmoes in deze winkel. We staan ook geregeld op plekken waar geen voorzieningen zijn en dan begint na een paar dagen de zoektocht naar water wel te dringen.

We zijn in Frankrijk lang bezig geweest met het zoeken naar de juiste koppeling voor onze Franse gasfles (niet gevonden trouwens) en in Spanje konden we weer van voor af aan beginnen met een Spaanse gasfles en dito koppeling. In Spanje hebben we ons laten voorlichten en bleek dat je een certificaat nodig hebt voor een goedgekeurde installatie voordat je een gasfles kunt kopen. Daarbij hebben ze je paspoort nodig en teken je een contract. We waren bijna door onze Nederlandse gasfles heen en zagen de bui al hangen dat we een keuringsafspraak moesten maken en dagen moesten wachten op een medewerker die onze camper op de kop kwam zetten terwijl we ondertussen zouden verkleumen en verhongeren zonder gas op een louche parkeerplaats 🙈.


Helaas hadden we geen andere opties dus op naar een Spaans tankstation. Het adres van de keuringsdienst zou bij elk tankstation bekend zijn dus bij het eerste tankstation zijn we binnengestapt en hebben we verteld dat we een propaanfles wouden kopen. De medewerkster sloeg het bedrag aan op de kassa, toverde de fles tevoorschijn en we konden weer wegrijden. Zo makkelijk kan het dus ook gewoon zijn. In het volgende stadje een koppeling gekocht en binnen een half uur was alles geregeld 😁.


Tot nu toe is het steeds nog goed gelukt om onszelf te voorzien van alle basisbehoeften en hebben we ons nog niet onveilig gevoeld (op 1 keer na dan, toen we de sterrenhemel stonden te bewonderen op een wildplek in the middle of nowhere en er geritsel van een (aardig groot) beest in de bosjes naast ons klonk 😬.


We hebben ook al onze eerste lekke band gehad (en natuurlijk de krik vergeten), Maesen is bij een wandeling in een stroompje gaan liggen en Logan heeft met pen een snor op zijn bovenlip getekend die na een week nog steeds zichtbaar is als een rode kras in de vorm van een Franse snor 🙈.

De nadelen wegen echter lang niet op tegen alle voordelen van het reizen. Het houdt ons juist flexibel, alert en actief. We liggen ’s avonds dan ook voor 10 uur uitgeput op bed 😂.


We profiteren ontzettend van het laagseizoen. Op elke camperplek is ruimte om kampeergedrag te vertonen (daar houden we van). We mogen graag de pootjes van de camper uitdraaien, rennen, vliegeren, eten en huiswerk maken buiten de camper en daar heeft nu niemand last van. De bezienswaardigheden zijn grotendeels gratis en rustig.


Op dit moment staan we aan de boulevard met de camper.

We koken en slapen met uitzicht op de zee en dat zijn van die mooie momenten die je in het hoogseizoen niet snel zult hebben. De herfst geeft de meest prachtige kleuren en we treffen het ontzettend met de milde temperaturen. Wat is het mooi en wat hebben we het naar ons zin! We genieten volop van de wereld en alle prachtige serendipity momenten ❤.

118 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven