• Cindy

Camperplaatsen Marokko

Bijgewerkt op: 19 jul 2019

In Marokko mag je niet wildparkeren en wordt je weggestuurd als je wel op een andere plek dan een camping gaat staan. We hebben dit twee keer ervaren waaronder we 1 keer onder begeleiding van de ME (tsja....) naar een camping werden gebracht. Toch hebben we op 4 plekken in het wild gekampeerd dus het is wel mogelijk. In Marokko staan overal guardiens, bewakers die je moet betalen voor het parkeren. Je kunt ze herkennen aan de felgele hesjes.


Onze overnachtingsplekken in Marokko

 • Chefchauen: camping Azilan €10 . Weinig te doen op de camping maar wel dichtbij het centrum. Vanaf de camping loop je richting het voetbalveld en daar kun je naar beneden de berg af en kom je uit in het centrum. Geen speelgelegenheid voor de kinderen. Geen gebruik gemaakt van het sanitair.


 • Wildkampeerplek op de N13. Kampvuurtje gemaakt en heerlijk overnacht in het bos. We waren met twee campers en dan voel je je al snel veilig. Er liep een aardige olijfplukker rond die in een hutje op een paar honderd meter verder woonde. We kregen gratis olijfolie van hem.


 • Meknes: overnacht op een beveiligde parkeerplaats in het centrum €3 na onderhandeling (2 campers). Geen voorzieningen, wel bewaking (guardien).

 • Fez: Op het terrein van de Decathlon mag je overnachten. Het is een beveiligd terrein omdat de Decathlon 's nachts bewaakt wordt door een beveiliger.


 • Azrou: Euro Camping Emirates Tourist Center Azrou Ifrane €6-€8 . Mooie en goed onderhouden camping. Warme douches. De camping is niet goed voor de medewerkers en de hond ligt weg te kwijnen aan een korte ketting. Buiten dit om beviel het goed. Geen speelgelegenheid, wel een zwembad maar deze was dicht in het naseizoen. Wasmachine zou er moeten zijn maar deed het niet.

 • Midelt: Camping municipal de Midelt €8. We hebben hier een tapijt gekocht voor €8 aan alcohol (hoe sterker de drank, hoe beter de onderhandeling). Geen bijzondere camping. Geen speelgelegenheid. Hoofdbusiness hier is hun tapijthandel. Daar wordt je dan ook gelijk ingetrokken.


 • Source de Bleue de Meski €5. Wij vonden deze camping ontzettend leuk. De camping is mooi gelegen tussen de dadelvallei en de toeristische attractie Source bleu. Je kunt het waterstroompje volgen voor een prachtige route langs de dadelbomen. Er is ook een oude ruïne van een stad te bezichtigen op loopafstand. De camping heeft basis sanitair en gratis stroom.

 • Merzouga La gazelle blue €7. Deze camping is mooi gelegen aan de rand van de woestijn. De camping is voledig ommuurt en heeft een dakterras boven het sanitairgebouw. De douches zijn heerlijk warm en prima in orde. Wij stonden hier met nog 2 gezinnen en waren allemaal niet zo weg van de eigenaar. Een onaardige man die constant aan het mopperen was. Boek hier geen tour want je betaald het dubbele. Op de eigenaar na was het een prima plek. Geen speeltuin of zwembad voor de kinderen. De camping heeft een wasservice. Denk erom dat je van tevoren betaald. Bij ons werd overeengekomen dat we twee wasmachines moesten betalen en achteraf werd het toch 3.


 • Overnachting in de woestijn. Een overnachting in de woestijn op een dromedaris kost ongeveer 20 euro. Een nacht inclusief een 4x4 rit langs diverse attracties kost ongeveer 60 euro. Met meerdere gezinnen kan het voor €50 p.p. als je alles in 1 auto kunt krijgen :-). Kinderen zijn gratis en de camper mag je gratis parkeren. Wij zaten in het naseizoen dus best mogelijk dat de prijzen veel hoger zijn in het hoogseizoen. Wij zaten in camp Mustapha. Je kunt ze op straat herkennen aan hun blauwe kleding.


 • Todra gorge: Wildkampeerplek


 • Ourzazate: Overnacht bij een benzinepomp. Op de harde Marokkaanse muziek na was dit een prima plek. Er was zelfs een douche en toiletten en de medewerkers van het benzinestation waren erg vriendelijk.

 • Wildkampeerplek op 2200 meter hoogte.

 • Camperplaats Marrakech €12 . Camperplaats naast de Moskee en vlakbij de Medina en het plein.

 • Camping Reinhard & Aicha Schatz Saada (vlakbij Marrakech) €10. Mooie camping met goed sanitair en zwembaden. De camping is van een uiterst aardig Duits echtpaar. Ze hebben ook wasservice.

 • Agadir: Overnacht bij de Decathlon. We mochten hier staan omdat het al laat was maar het was een uitzondering.

 • Immouane: In Immouane kun je geluk hebben om te mogen overnachten op de parkeerplekken. Kennissen van ons hebben er een hele week zonder problemen gestaan maar wij werden weggestuurd. We zijn op de camping gaan staan voor 9 euro. Hier waren alle voorzieningen aanwezig, inclusief wasmachine.


 • Souira camperplaats. Iets onder Safi hebben we voor 3 euro op een camperplaats aan het strand gestaan.

 • Camping/camperplaats Larache €5. Leuke camping met prima sanitair en grote speeltuin voor de kinderen.

42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven