• Cindy

Better safe then sorry

Bijgewerkt: 31 okt 2019Veiligheid in een camper, hoe zit dat?


Je kunt je reis natuurlijk zo veilig maken als je zelf wilt. Van camping naar camping trekken is bijvoorbeeld een veilige optie.


Wij houden van avontuur, mooie plekjes ontdekken en vooral de natuur (en hadden geen budget om elke nacht op een camping te staan) dus voor ons waren campings geen optie.


Hoe slaap je dan wel veilig?

Elke avond keken we op park 4 night en zochten daar een leuke of handige overnachtingsplek uit. Door de recensies kun je goed inschatten hoe veilig een plek is. Is er al 5 keer ingebroken, dan ga je daar natuurlijk niet staan (of juist wel, als je een spannende nacht wilt ;-).


Veiligheid is natuurlijk relatief. Je kunt in een drukke criminele stad overvallen worden, maar ook op een verlaten plek in het bos bezocht worden door mensen met verkeerde intenties. Of er gebeurt gewoon helemaal niets. Tijdens onze reis is er namelijk niet ingebroken en zijn we niet overvallen dus is het verloren energie om je druk te maken over iets wat misschien wel nooit zal gebeuren.


We leven in Nederland vol in de controle en dit gevoel zul je onderweg los moeten laten (heerlijk!). Wanneer een plek niet goed voelt, kun je altijd weer gaan. Zo zijn wij een keer midden in de nacht vertrokken omdat we met stenen bekogelt werden (jeugd+alcohol). Vooral in het weekend moet je even opletten waar je staat. Mensen zijn dan 's nachts op straat en dan is het handig om een goede en rustige plek te hebben. Wij kregen het trouwens altijd voor elkaar om in het weekend ergens te staan waar je niet wilt staan (iets met niet meer weten welke dag het is 🙈).


Wij hebben meerdere keren op louche plekken gestaan; tussen de hoeren, naast drugsdealers, op nachtelijke mannelijke ontmoetingsplaatsen, op een verlaten treinstation, in Marokko in het wild vlak nadat 2 toeristen onthoofd waren en op heel veel parkeerplaatsen en afgelegen plekken. Ik kan me nog een nacht herinneren waarbij we dachten dat we midden in een drugsdeal zaten maar het bleek een vossenjacht met auto’s te zijn (gokken we, zeker weten doen we het nog steeds niet😅).

Omdat je de omgeving niet kent, heb je geen idee in wat voor buurt je staat. Toch is er nooit iets gebeurd. Mensen doen hun eigen ding en zijn gewend aan campers, helemaal als je een plek van p4n uit kiest, ben je zeker niet eerste die daar overnacht. 's Avonds doe je de gordijnen dicht en zit je in je eigen vertrouwde omgeving met je eigen spullen.


We hebben onderweg wel verhalen gehoord van banden die zijn lek gestoken en ramen die zijn ingeslagen. Dit kan echter overal gebeuren, ook wanneer je je auto in Nederland geparkeerd hebt.


Ja, maar toch...

Echter.... Als je lang op reis bent heb je echter wel al je spullen op een beperkte ruimte bij elkaar en zou het vervelend voelen als dit gestolen wordt. Ook wil je graag zorgeloos slapen 's nachts.

Ook wij (eigenlijk alleen ik) zijn soms (vaak 😂) bang en daarom heeft mijn handige Harry wat oplossingen bedacht om mij meer gemoedsrust te geven. Wij hebben daarom uit voorzorg haakjes op de deur geplaatst zodat deze niet opengebroken kan worden. Ook hebben we een alarmsysteem op de deur. Tussen de voorstoelen hebben we een stalen kabel gespannen die we met een hangslotje vast kunnen maken. Hierdoor kan niemand de voorportieren openen.


Ook hadden we kleine magnetische alarmen op de ramen. De ene kant maak je vast aan het raam en de andere kant op het kozijn. Zodra er ruimte tussen de magneetjes komt, gaat er een alarm af.

Hierdoor weet je zeker dat je wakker wordt

wanneer het raam 's nachts wordt

opengebroken. Overdag zal het afgaan van het alarm zeker de dader laten schrikken. Ook het draaien van je stoel kan al helpen, een inbreker kiest altijd een easy & quick target en heeft geen zin om te gaan staan hannesen met een stoel. Ook hadden we stickers op de camper met daarop 2 kinderen afgebeeld (om de inbrekers met geweten af te schrikken) en een sticker met een woeste hond (om de bange inbrekers af te schrikken). Voor beide geldt, het kan gewoon zijn dat ze het risico niet willen nemen en jou overslaan. Better safe then sorry :-).


Tase your way out of it 😉

Door dit soort voorzorgmaatregelen kun je voor jezelf een veilig gevoel creëren tijdens je reis. Als je je hierna nog niet veilig voelt, kun je altijd nog naar Duitsland rijden voor een taser 😆.


Uit je comfortzone stappen is belangrijk voor je ontwikkeling. Tijdens een reis leer je op je gevoel te vertrouwen en zul je je angst en controle zeker (voor een deel) leren loslaten.

50 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

SUBSCRIBE VIA E-MAIL

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com